انواع ترازو
از زمان قدیم تا کنون از ترازو برای وزن گیری اجسام استفاده می شود که بر حسب نوع نیاز کاربران در مدل ها و برندهای مختلفی تولید شده است. در این مقاله به معرفی و بررسی انواع ترازوی دیجیتال پردازیم.
انواع ترازو
انواع ترازو در در گروه های مختلف ترازوی فروشگاهی، ترازوی صنعتی، ترازوی آزمایشگاهی، ترازوی دیجیتال، ترازوی طلافروشی، ترازوی آشپزخانه و ترازوی زیرپایی تقسیم می شود که در قیمت و خرید ترازو تاثیر بسزایی دارد.
ترازوی فروشگاهی
از پرفروش ترین ترازوهای دیجیتال است که در فروشگاه ها مورد استفاده قرار میگیرد و به دلیل درخواست زیادی که از سمت مصرف کنندگان برای آن وجود دارد از تنوع بالایی هم برخوردار می باشد. ترازو فروشگاهی در دو مدل ترازوی ساده (بدون پرینتر) و ترازوی پرینتردار وجود دارد. از پیشرفته ترین ترازوی فروشگاهی می توان به ترازوی لیبل پرینتر اشاره کرد.
ترازوی صنعتی
ترازو صنعتی به دلیل حجم بالای کار از بدنه ی مقاومی برخوردار است و در مقایسه با ترازوهای فروشگاهی مقاومت بیشتری دارد. از ترازوی صنعتی در کارخانه های صنعتی استفاده می شود. از این دسته می توان به ترازوی قطعه شمار اشاره کرد.
ترازوی آزمایشگاهی
ترازو آزمایشگاهی نوعی دیگر از ترازوهای دیجیتال است که دقت بسیار بالایی دارد به همین خاطر برای وزن گیری مواد بسیار ریز گرمی استفاده می شود. در این مدل ترازوی آزمایشگاهی برای افزایش دقت محفظه ای برای توزین دارند که میزان دخالت هوای محیط را تا حد امکان کاهش می دهد.
ترازوی آشپزخانه
از ترازوی آشپزخانه در اشپزخانه ها استفاده می شود و در گروه ترازو گرمقی قرار میگیرد. این نوع ترازو دیجیتال نیازی به دقت بالا ندارد و با دقت توزین 1 گرم هم برای مواد مصرفی و غذایی مناسب می باشد.
ترازوی زیرپایی
از این مدل ترازوی دیجیتال برای وزن گیری اشخاص استفاده می شود که بدون عملک است. در برخی از ترازو زیر پایی ها که نام دیگر آن ترازوی نفرکش است امکان محاسبه میزان چربی، اب بدن، کمبود و اضافه وزن وجود دارد.
ترازوی طلا فروشی
ترازو طلافروشی در نوع دیجیتال از دقت 0.01 گرم برخوردار است که از ترازوهای حساسی هستند. به خاطر همین حساسیت هم نباید ترازوهای طلا فروشی را در معرض باد قرار داد و حتما هم باید زیر آن محکم باشد. لازم به ذکر است که در ایران از ترازوی طلا فروشی با ظرفیت 600 گرم یا 3 کیلویی بیشتر استفاده می شود.