چگونگی نگهداری از باسکول
اصولا” حفظ و نگهداری باسکول برای مدت زمان طولانی ملزم به رعایت نکات ایمنی پس از نصب و راه اندازی آن می باشد و استفاده ی بهینه و با دقت کامل از با سکول بدون رعایت نکات کلیدی نگهداری باسکول میسر نخواهد بود. در این مقاله سعی شده است، بطور اختصار نکات ایمنی و فنی جهت نگهداری از قسمت های مختلف باسکول شامل: فونداسیون، صفحه حامل بار، انتقال نیرو و نشانده ی باسکول های جهت آگاهی مشتریان محترم ارایه شود تا با رعایت نکات زیر بهترین بهره را از باسکول خریداری شده ببرند.
۱- تابلویی جهت اعلام مشخصات باسکول شامل حداکثر ظرفیت، ابعاد، مدل نشاندهنده و دقت زینه ی باسکول نصب گردد.
۲- از پارک نمودن وسایط نقلیه و تردد آنها روی باسکول، جلوگیری شود.
۳- از کلیه قسمت های فونداسیون در دوره های ۱۵ روزه جهت مشاهده ی هر گونه ترک خوردگی، خورد شدگی، نشست یا پوکی بازدید بعمل آید تا از تخریب و هزینه بیشتر و در نتیجه تغییر در وزن جلوگیری شود.
۴- با توجه به ریزش سنگ و نفوذ گرد و خاک و گل و لای به سطح زیرین باسکول، در زمان های مناسب نسبت به نظافت آنها اقدام شود.
۵- تابلویی در فاصله ی مناسب، با درج جمله ی ( حداکثر سرعت ورود به باسکول ۵ کیلومتر در ساعت) قبل از ورودی باسکول جهت اعلام سرعت مجاز و هشدار به راننده، نصب شود.
۶- دقت شود بین صفحه حامل بار و شانه ای دور باسکول یا رمپ های ورودی و خروجی قطعه سنگی که باعث اختلاف در توزین می شود، وجود نداشته باشد.
۷- ضربه گیر های باسکول در طی فصول تنظیم گردد تا کمترین ضربه به باسکول وارد شود.
۸- در باسکول هایی با صفحه حامل بار فلزی و بتن فلز که اتصالات توسط پیچ و مهره می باشد، باید کلیه اتصالات در دوره های حداکثر یک ماهه کنترل و در صورت نیاز آچار کشی و محکم گردد.
۹- در باسکول هایی با صفحه بار فلزی، جهت جلوگیری از زنگ زدگی، بایستی پوشش باسکول توسط گازوئیل در دوره های یک ماهه شستشو شود.
۱۰- در باسکول های مکانیکی و نیم الکترونیک، به علت انتقال نیرو های مکانیکی، بایستی کلیه اهرمها، تیغچه، بالشتک ها، ساچمه ها و اتصالات، کنترل و توسط گازوئیل در دوره های یک ماهه شستشو شوند تا در صورت بروز هر گونه ساییدگی یا عدم حرکت روان باسکول، جهت بررسی با شرکت هماهنگ شود.
۱۱- در باسکول های تمام الکترونیک از کلیه لودسل ها باید بازدید بعمل آید تا از عمود و قائم بودن و نیز عدم چرخش آنها اطمینان حاصل کرد.
۱۲- کلیه ی سیم های لودسل باید کنترل و بررسی شود تا در صورت صدمه دیدن آنها سریعا نسبت به رفع مشکل اقدام شود.
۱۳- جهت کار با صفحه کلید نشاندهنده های الکترونیکی، از قطعات نوک تیز و یا برنده اجتناب شود.
۱۴- در صورت احتمال نوسان برق، در مسیر ورودی برق نشاندهنده و چاپگر از استابلایزر یا محافظ برق استفاده شود.
۱۵- در باسکول های مکانیکی نسبت به گازوئیل کاری و شستشوی اتصالات نشاندهنده توجه شود.
۱۶- از اتصال چاه ارت به بدنه ی باسکول و تست سالیانه اهم از چاه ارت توسط کارشناسان اداره برق منطقه اطمینان حاصل شود.
۱۷- در صورت از بین رفتن رنگ بدنه و قطعات فلزی نسبت به رنگ آمیزی آنها اقدام شود.
۱۸- توصیه می گردد بعد از هر تغییر در کالیبراسیون و یا شک در عدم توزین صحیح نسبت به استاندارد و کالیبراسیون صحیح توسط مراجع ذیصلاح اقدام شود.
۱۹- از هر گونه تعمیر و دست کاری تجهیزات و لوازم باسکول بصورت خود سرانه خود داری و در صورت بروز مشکل به کارشناسان خبره مراجعه شود.
۲۰- هنگام استفاده از باسکول بایستی سیستم چاه ارت باسکول فعال باشد تا اثرات رعد و برق و شوک های احتمالی را خنثی نماید.